top of page
  • Foto van schrijverSal-Co

De voordelen van een warmtepomp versus een verwarmingsketel

Bijgewerkt op: 26 apr. 2022

Een warmtepomp: het antwoord op hoge energieprijzen

De veranderde politieke en economische situatie in Europa en de verduurzaming van onze samenleving zijn er de directe oorzaak van dat we massaal op zoek zijn gegaan naar goedkopere en schonere energiebronnen. Door de hoge energieprijzen en de mogelijke schaarste aan gas en olie zijn we genoodzaakt in een sneller tempo over te schakelen op andere manieren om ons huis te verwarmen en te koelen. De warmtepomp is dan ook aan een ware opmars bezig. De moderne, geavanceerde warmtepompen beantwoorden aan alle moderne eisen zoals comfort, duurzaamheid en CO2-reductie.


Duurzame verwarming met een warmtepomp

Een warmtepomp maakt het mogelijk om over te stappen van fossiele energiebronnen naar schone zonne-energie. Een warmtepomp werkt namelijk op de elektriciteit die u met uw eigen zonnepanelen opwekt. Het zelf opwekken van energie vermindert uw vaste lasten en zorgt ervoor dat u energie onafhankelijk wordt. Voortaan heeft u niet meer te maken met hoge energieprijzen.

De introductie van de warmtepomp in uw woning

De moderne warmtepompen met hun nieuwe technologie zijn ideaal om uw woning comfortabel mee te verwarmen. Een groot voordeel is dat het niet nodig is hiervoor een compleet nieuw verwarmingssysteem aan te leggen. Enkel de oude olie- of gasgestookte verwarmingsketel hoeft te worden vervangen door een energiezuinige warmtepomp. Dit betekent dat er verder gewoon gebruik wordt gemaakt van de bestaande verwarmingselementen zoals radiatoren en vloerverwarming. Ook kunt u een warmtepomp laten plaatsen voor uw airco-installatie.

Korte terugverdientijd van een warmtepomp

Met een warmtepomp voorziet u voortaan in uw eigen energiebehoeften. Een warmtepomp verdient zich dan ook vanzelf terug. Bovendien komt u in aanmerking voor een aantrekkelijke subsidie van de staat. Vanwege de hoge energieprijzen is de terugverdientijd van een warmtepomp nu al teruggebracht naar circa 3 jaar in plaats van 8 à 9 jaar voorheen.


Graag maken wij voor u vrijblijvend een uitgebreide analyse van het energieverbruik in uw woning voor en na introductie van een warmtepomp. Bel nu voor een gepersonaliseerde offerte.

37 weergaven

Recente blogposts

Alles weergeven

תגובות


bottom of page